Gostovanje humorne drame Prekidi Kazališta Planet Art iz Zagreba

Kazalište Planet Art, Zagreb: Michael Cristofer, Prekidi, red. Marko Torjanac Kazalište Planet Art, Zagreb: Michael Cristofer, Prekidi, red. Marko Torjanac

U srijedu, 22. siječnja u 20,00 sati na Velikoj sceni HNK-a u Varaždinu gostovalo je Kazalište Planet Art iz Zagreba s predstavom Prekidi Michaela Cristofera u režiji Marka Torjanca koji potpisuje i prijevod, adaptaciju te scenografiju. Kostimografkinja je Đurđa Janeš, oblikovatelj zvuka Branko Vodeničar, oblikovatelj svjetla Olivije Marečić, dizajner Tomislav Veltruski, fotograf Mladen Pobi, a snimatelj Tomislav Pović. U predstavi nastupaju Nataša Janjić i Amar Bukvić.

Prekidi su komedija/drama o odanosti, predanosti, vjernosti i posvećenosti te o tome kako s time stojimo s time danas. U predstavi pratimo jedan par, Stevea i Alice, na putu kroz njihovu ljubavnu vezu prožetu poznatim ljubavnim toponimima: slomljenim srcima, prekidanjem, ponovnim sastajanjem, strašću i samoćom što će bez sumnje prepoznati svatko tko je ikada bio u vezi. Kako im se putovi isprepliću, njihovi susreti su ponekad smiješni, ponekad tužni, ponekad zabavni, ponekad dirljivi, a iznad svega prožeti iskrenom potrebom za pravim odnosom. Uspijevaju li u tome i kuda će ih to odvesti – provjerite u predstavi.

Izvrstan tekst u kojem se svi možemo prepoznati i nasmijati, ali i razmisliti o sami sebima, vrhunski glumci i režija učinili su i Prekide jednom od najizvođenijih predstava u Hrvatskoj u proteklih nekoliko godina – od premijere na Valentinovo 2010. izvedena je gotovo stotinu puta.