Otkazana izvedba predstave I ti ljubav nekom daj

I ti ljubav nekom dajI ti ljubav nekom daj I ti ljubav nekom daj

I ti ljubav nekom daj, plakat predstaveZbog bolesti glumice OTKAZANA je izvedba predstave I ti ljubav nekom daj  koja se trebala održati u subotu, 10. siječnja u 17,00 sati 

I ti ljubav nekom daj nastala je u produkciji Dječje i lutkarske scena HNK-a u Varaždinu po tekstu poznate hrvatske pjesnikinje Vesne Parun režirao Ladislav Vindakijević koji potpisuje i scensku obradu. Predstava je premijerno izvedena 30. studenoga 2013.

U toj veseloj, prpošnoj, raspjevanoj, rasplesanoj predstavi koja govori o natjecanju psića za titulu Ponoćne ogrlice igraju, plešu i pjevaju: Ljiljana Bogojević, Zdenko Brlek, Hana Hegedušić, Matija Kezele, Nancy Abdel Sakhi, Zvonko Zečević, Beti Lučić i Nikolina Herceg. Skladatelj je Mate Matišić, scenografi Ladislav Vindakijević i Ivan Duić, kostimografi i lutkar Ivan Duić, a koreografkinja Đurđica Kunej.

"Kao što je u mnogim pjesmama Vesna Parun opisala nezaboravne likove životinja (mačke, magarce, guštere) tako i u ovoj duhovitoj igri dovodi na scenu pse, raznih vrsta i rasa. Priča nas odvodi u azil za napuštene i izgubljene pse, ali i kraj mračnog okruženja, igra se odvija u veselom, iskričavom Paruničinom svijetu punom fantazije i mašte, koji će jednako educirati i zabaviti." (L. Vindakijević)

Igrokaz Čarobnica Berta, Maks i mala princeza ponovo na repertoaru

Igrokaz Ksenije Krčar Čarobnica Berta, Maks i mala princeza, foto: Darko GorenakIgrokaz Ksenije Krčar Čarobnica Berta, Maks i mala princeza, foto: Darko Gorenak

U subotu, 10. siječnja u 11,00 sati na Velikoj sceni HNK-a u Varaždinu pogledajte igrokaz Ksenije Krčar Čarobnica Berta, Maks i Mala princeza. Redateljica je Ksenija Krčar, kostimografkinja Žerka Krpan, a glazbu je skladala Lucija Hrašćanec. U predstavi nastupaju Ljiljana Bogojević, Marija Kolb i Matija Kezele. Predstava je praizvedena 1. prosinca 2012.

Što je čarolija? Vi to znate: vaša igra, vaša mašta, vaš osmijeh...U kazalištu, na pozornici, u magičnom krugu, upoznat ćete se s čarobnicom Bertom, mačkom Maksom i malom princezom. Vi znate i to da je moguće razgovarati s mačkom, da čarolije postoje i da su prijateljstvo i ljubav potrebni poput zdravog doručka ili tople kape za oštre zime.

Igrokaz Ksenije Krčar Čarobnica Berta, Maks i mala princeza, foto: Darko GorenakIgrokaz Ksenije Krčar Čarobnica Berta, Maks i mala princeza, foto: Darko GorenakPrinceza – djevojčica Fiona (a koja djevojčica nije princeza?), pobjegla je u vrt od djece koja se rugaju njezinom izgledu i tamo srela Maksa, mačka nespretne čarobnice Berte. Čarobni štapić (a sve ga čarobnice posjeduju), nađe se u princezinim rukama kako bi njime promijenila svoj izgled i stekla prijatelje. Berta pokušava promijeniti svog mačka, čarolijom stvoriti božićni dar za njega, no da prijatelje ne treba mijenjati, već ih prihvatiti takve kakvi jesu, shvatila je nakon silnih čarolija koje je nisu zadovoljile. Ljubav, najveća čarolija, podarila je princezi samopouzdanje i nove prijatelje. Berta će shvatiti da joj se njezin mačak sviđa upravo takav kakav jest, a on će uživati u slasnoj božićnoj torti i igri s princezom, dok će čarobni štapić zasigurno ostati zaboravljen i – nepotreban.

Inspirirana slikovnicom Vještica Winnie Valerie Thomas i Korkyja Paula te svojim mačkom, autorica igrokaza Ksenija Krčar prepustila se mašti i s glumcima se upustila u avanturu stvaranja kazališne čarolije. No, ta će čarolija biti moguća samo uz vašu pomoć: luckaste peripetije bit će još luckastije uz vaš smijeh, glazba ljepša uz ritam vaših ručica. Neka vam druženje s Bertom, Maksom i princezom uljepša blagdanske dane! I, ne zaboravite – oni vas čekaju i nakon blagdana, željni igre s vama.  

Valceri, polke i druge špelancije prvog dana nove godine

Prvog dana nove 2015. godine, u četvrtak, 1. siječnja 2015. u 18,45 sati na Velikoj sceni HNK-a u Varaždinu Tamburaški orkestar HRT-a održat će Novogodišnji koncert 2015. naslovljen Valceri, polke i druge špelancije. Pod dirigentskim vodstvom Siniše Leopolda uz Tamburaški orkestar HRT-a nastupit će i brojni gosti: sopranistice Lidija Horvat Dunjko i Antonia Dunjko, Udaraljkaški ansambl Sudar, Kvartet saksofona, pijanist Joe Kaplowitz, pjevačice Lela Kaplowitz i Danijela Pintarić, pjevači Jocques Houdek i Bojan Jambrošić, solist na braču (vrsti tambure) Filip Novosel te glumac Vid Balog. Program koncerta pogledajte ovdje.