Gostovala Scena Habunek HNK u Zagrebu s komedijom Što je muškarac bez brkova

Ante Tomić ŠTO JE MUŠKARAC BEZ BRKOVA, red. Aida Bukvić, foto: Saša Novković U ponedjeljak, 20. veljače 2005. u Varaždinu je gostovala Scena Habunek Hrvatskoga narodnog kazališta iz Zagreba s hit predstavom Što je muškarac bez brkova Ante Tomića u adaptaciji i režiji Aide Bukvić, koja je dosad izvedena više od sto puta. Premijera predstave je bila 18. prosinca 2001.

Ova hvaljena predstava dobila je nagradu Marul za najbolju predstavu i za najbolju dramaturgiju na Marulovim danima, a Ecija Ojdanić nagradu Zlatni smijeh na Danima satire. Po motivima Tomićeve knjige redatelj Hrvoje Hribar snimio je i istoimeni film, koji je postao veliki hit u hrvatskim kinima.

Ante Tomić ŠTO JE MUŠKARAC BEZ BRKOVA, red. Aida Bukvić, foto: Saša Novković Scenografkinja je Dinka Jeričević, dramaturgija Lada Kaštelan, kostimograf Željko Nosić, a jezični savjetnik i skladatelj Mate Matišić.

U predstavi su nastupili Siniša Popović (Marinko), Vedran Mlikota (Don Stipan), Ecija Ojdanić (Tatjana), Franjo Kuhar (Linguz), Barbara Prpić (Julija), Ivan Jončić (Ivić), Danko Ljuština (Markan), Alen Šalinović (General Ivica), Zijad Gračić|Duško Gojić (Miguel), Ivan Brkić (Ministar) i Barbara Vicković (Ljubica). 
Predstava traje sat i 45 minuta bez stanke.

Ante Tomić ŠTO JE MUŠKARAC BEZ BRKOVA, red. Aida Bukvić, foto: Saša Novković U kritikama je Večernji list isticao da se roman pokazao vrlo podatnim scenskim materijalom, a Aida Bukvić s puno mara gradila prizore svjesna kako se humor krije u detalju; Slobodna Dalmacija ustvrdila je da sočni Tomićevi dijalozi i prepoznatljivost likova, te mogućnost publike da se smije vlastitim tipičnostima i zadrtostima u komunikaciji sa svijetom, čine predstavu veoma gledljivom najširoj publici, a Novi list je naglasio da glavni adut predstave čine životopisni likovi i vješto napisani dijalozi, koje su glumci scenski uspjeli uvjerljivo oživotvoriti.

Gostovao balet SNG maribor s plesnom predstavom Tango Edwarda Cluga

Tango, kor. Edward ClugU ponedjeljak, 6. veljače 2006. u Hrvatskome narodnom kazalištu u Varaždinu gostovao je Balet Slovenskog narodno gledališča iz Maribora s plesnom predstavom Tango, autorskim projektom Edwarda Cluga.
Sam je autor o ovoj predstavi zapisao: "Tango je rođen na ulicama i ja ga želim prenijeti natrag na ulice našeg djetinjstva, naših snova, naših srca i želja. Priča o nama, koji nosimo tango u sebi.".
U predstavi su nastupili: Adriana Cioata, Galina Čajka, Klavdija Čerimagić, Marina Krasnova, Pia Mlekuš, Kleopatra Purice, Valentina Turcu, Anton Bogov, Edward Clug, Vadim Kurgajev, Vasilij Kuzkin, Sergiu Moga i Aleš Tkalec.

Na uglednom Međunarodnom baletnom natjecanju u Varni Tango je dobio nagradu za najbolju svjetsku koreografiju u godinama 1993.-1998., na Međunarodnom baletnom natjecanju u Nagoyi proglašen najboljom koreografijom 1999.godine, a iste je godine proglašen najboljom plesnom predstavom od strane Društva baletnih umjetnika Slovenije.