4. tjedan smijeha Ljubomira Kerekeša od 20. do 26. ožujka

4. Tjedan smijeha Ljubomira KerekešaOd srijede 20. do utorka 26. ožujka u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu održat će se 4. tjedan smijeha Ljubomira Kerekeša. Tijekom sedam dana izvest će se sedam predstava za odrasle. Nedjelja, 24. ožujka posvećena je djeci (Dječji dan smijeha) i donosi dvije izvedbe (u 11,00 i 17,00 sati) predstave za djecu Professor Balthazar – Put oko svijeta u produkciji Scene Gorica iz Velike Gorice i Kazališta Tvornica lutaka iz Zagreba, u režiji Maria Kovača za koju je prema motivima priča scenarij napisala Petra Radin.

Raspored izvedbi:

srijeda, 20. ožujka u 20,00 sati
HNK u Varaždinu: Ljubomir Kerekeš, Skupština, redatelj: Ljubomir Kerekeš

četvrtak, 21. ožujka u 20,00 sati
Ludens tetar, Koprivnica: Ivan Vidak, Od stoljeća sedmog, redateljica: Dora Ruždjak Podolski

petak, 22. ožujka u 20,00 sati
HNK u Varaždinu: Ljubomir Kerekeš, Debitanti, redatelj: Ljubomir Kerekeš

subota, 23. ožujka u 20,00 sati
Ljubomir Kerekeš, Ufuraj se i pukni, redatelj: Ljubomir Kerekeš

nedjelja, 24. ožujka u 11,00 i 17,00 sati
Scena Gorica iz Velike Gorice i Kazališta Tvornica lutaka iz Zagreba,
Petra Radin, Professor Balthazar – Put oko svijeta, redatelj: Mario Kovač

nedjelja, 24. ožujka u 20,00 sati
Teatrin Grdelin, Zagreb: Ivica Mijačika, Bog, žurim, nazovi, redatelj: Zoran Mužić

ponedjeljak, 25. ožujka u 20,00 sati
HNK u Varaždinu: Ljubomir Kerekeš, Povratak ratnika, redatelj: Ljubomir Kerekeš

utorak, 26. ožujka u 20,00 sati
HNK u Varaždinu: Mirko Kelek, Dimnjačar, redatelj: Ljubomir Kerekeš

Cijena ulaznice za večernje predstave je 50 kuna, a za predstave za djecu 20 kuna.

Professor Balthazar na 4. tjednu smjeha

Professor Balthazar: Put oko svijetaProfessor Balthazar: Put oko svijeta

U sklopu 4. tjedna smijeha Ljubomira Kerekeša u nedjelju, 24. ožujka u 11,00 i 17,00 sati na Velikoj scena HNK-a u Varaždinu bit će izvedena predstava za djecu Professor Balthazar: Put oko svijeta. Predstava je nastala u koprodukciju Scene Gorica iz Velike Gorice i Kazališta Tvornica lutaka iz Zagreba. Redatelj predstave je Mario Kovač, kostimografkinja Barbara Bourek, scenograf Matija Šantić, skladatelj Tomislav Babić, koreografiju potpisuje Maja Kovač, lutake je izradila Dunja Niemčić, a dizajneri i majstori svjetla su Damir Sirotić, i Alen Marin, a majstori zvuka Goran Stanilović i Matija Šantić. U predstavi nastupaju: Mario Kovač, Filip Detelić i Petra Radin. 

Predstava Professor Balthazar: Put oko svijeta vesela je priča p mogućnostima, različitostima te dobrim namjerama uz prepoznatljivu glazbu. Priča prati znatiželjnu pticu koja uvijek svukuda kasni jer želi vidjeti sve ljepote svijeta. NAžalost, znatiželja će je udaljiti od njezina jata. Sama, izgubljena i tužna, ptica dolazi u Zagreb gdje upoznaje smetlaricu koja je odvodi do Profesora Baltazara koji joj može pomoći. Predstava slijedi dobri duh crtića - obiluje univerzalnim porukama (znanjem i učenjem protiv agresije i nasilja, prihvaćanje različitosti te radovanje tuđim uspjesima), koje pomažu djeci da izrastu u kvalitetne i potpune osobe.

Bok, žurim, nazovi ili Replika stoljeća na 4. tjednu smijeha

Bok, žurim, nazovi ili Replika stoljećaBok, žurim, nazovi ili Replika stoljeća

U sklopu 4. tjedna smijeha Ljubomira Kerekeša u nedjelju, 24. ožujka u 20,00 sati na Velikoj sceni HNK-a u Varaždinu je izvedena predstava Bok, žurim, nazovi ili Replika stoljeća Ivice Mijačike u režiji Zorana Mužića i produkciji Teatrina Grdelin iz Zagreba. Dramaturginja predstave je Lada Martinac Kralj, scenograf Zoran Mužić, kostimografkinja Elvira Ulip, koreografkinja Đurđa Kunej, autor glazbe Nenad Brkić, a oblikovatelj svjetla Alen Marin. Predstavu izvode Helena Minić, Davor SvedružićPero Juričić.

Adam i Eva krenuli su na put iz svog vremena u naše, te su ih zasula mnogobrojna pitanja: Kako nas je uteg vremena pritisnuo? Kako smo se zagubili? Koliko smo ubrzani, koliko nemamo sebe? U predstavi se miješaju dvije razine: prva ima namjeru ismijati sadašnjost i sve okolnosti u kojima se ljudi osjećaju zarobljeni i sputani. Likovi Adam i Eva putuju iz  svoga vremena u današnje vrijeme i na tom putu traže odgovore na pitanja:  Kako nas je uteg vremena pritisnuo? Kako smo se zagubili? Koliko smo ubrzani, koliko nemamo sebe? Gdje ćemo i što možemo? Druga razina, kako kažu autori, ‘ukliještena u sadašnjost’, u kojoj se isprepliću naše svakodnevne sudbine, postavlja pitanja: Gdje se možemo skriti, kako trpiti i gdje ‘pobjeći’? Ima li mjesta za iluziju i kako je možemo sačuvati?

Od stoljeća sedmog na 4. tjednu smijeha

Od stoljeća sedmogOd stoljeca sedmog

U sklopu 4. tjedna smijeha Ljubomira Kerekeša u četvrtak, 21. ožujka u 20,00 sati na Velikoj sceni gostovala je predstava Od stoljeća sedmog Ivana Vidaka u režiji Dore Ruždjak Podolski nastala u produkciji Ludens teatra iz Koprivnice. Scenografkinja je Barbara Borčić, kostimografkinja Marita Ćopo, dramaturg Ivan Vidak, oblikovatelj svjetla Zdravko Stolnik, a glazbeni suradnik Stanislav Kovačić. U predstavi nastupaju Jan Kerekeš, Dean Krivačić i Slaven Španović

Mislite da hrvatska povijest nije zabavna? Dopustite da vam dokažemo suprotno! Tri glumca provest će vas od stoljeća sedmog do dvadeset i prvog, od Tuge i Buge od ulaska u Europu. Pridružite im se na nezaboravnom putovanju uz bezbroj uloga koje će odigrati kroz stoljeća... Pogledajte ulomke iz predstave.

Kabaret kod veselih muškaraca Draška Zidara gostovao u Varaždinu

Kabaret kod veselih muškaraca Kabaret kod veselih muškaraca

U petak, 8. ožujka u 20,00 sati na Velikoj sceni HNK u Varaždinu gostovalo je Kazalište Virovitica s predstavom Draška Zidara Kabaret kod veselih muškaraca koju je režirao Draško Zidar. Skladatelji su Dean Premrl i Mihael Kurjančić, a glazbu za song Semafori skladao je Nenad Koržinek. Kostimografkinja je Vanda Grba, a oblikovatelj svjetla Damir Gvojić. U predstavi nastupaju Draško Zidar, Igor Golub, Goran Koši i Mihael Kurjančić.

U Riječi redatelja Draško Zidar je zapisao: „Okružju pučkog teatra već više od sto godina pripada i kabaret. Zapravo o kabaretu se malo zna jer ga po starom običaju rado podcjenjujemo. Kabaret je kazališna forma koja svakako na najizravniji i najprihvatljiviji način demistificira i demantira ili potvrđuje velike istine zabavljajući pri tom gledatelje kroz pjesmu, ples i glumu. Ovaj naš kabaret progovorit će o temama koje su oduvijek bile pa su tako i danas sastavni dio naših života … ljubav … politika… život sam i … ne, ne, ne smrt… i opet ljubav… pomalo lokalan, pomalo globalan ali svakako aktualan i nadamo se zabavan.“

Crna komedija I živjeli su sretno…? Scene Gorica gostuje u Varaždinu

I živjeli su sretno…?

U četvrtak, 7. ožujka u 19,30 sati na Velikoj sceni HNK u Varaždinu gostovala je Scena Gorica iz Velike Gorice s predstavom I živjeli su sretno…? Nine Horvat u režiji Frane Marije Vranković. Scenografkinja je Marta Crnobrnja; kostimografija Petra Dančević, oblikovatelj svjetla Damir Sirotić; a oblikovatelj zvuka Goran Stanilović. U predstavi glume mlade snage hrvatskog glumišta koji tek traže svoje svjetlo ispod reflektora, a to su Ivan Bošnjak (Trnoružičin princ), Ivan Magud (Pepeljugin princ), Adrian Pezdirc (Snjeguljičin princ), Filip Vidović (Princ Male sirene),

Trnoružičin, Pepeljugin, Snjeguljičin i Sirenin princ nalaze se u suvremenom svijetu u kojem se gotovo sve svodi na izgled i novac. Usprkos tome, Trnoružičin princ i dalje vjeruje u ljubav i misli da će nakon uzimam zauvijek živjeti sretno. Iako ga je pomalo strah samog vjenčanja, presretan je što se za manje od dvadeset i četiri sata ženi Trnoružicom. Međutim, njegovi najbolji, oženjeni prijatelji, na momačkoj večeri pokušavaju mu objasniti da ništa nije onako kako se čini i da su male šanse da će u braku biti sretan. S obzirom na svoje neuspjele brakove, misle da se nije mudro ženiti... Postavlja se pitanje što je zapravo sreća tih javno eksponiranih likova, a što tek dobro skrojeni PR i novinarska pompa i postoji li ljubav uopće. Jesu li današnji prinčevi u stanju nositi se s tako velikim zadacima?