Ja nisam kukac! KSM-a na Sceni Rogoz

Ja nisam kukac!Ja nisam kukac!

U sklopu Varaždinskog ljeta na Komornoj sceni Rogoz, 29. lipnja 2012. u 20,00 sati Kazališni studio mladih Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu izvest će predstavu Ja nisam kukac! koju je prema komadu Iz života kukaca Karela i Josefa Čapeka prekrojio i prilagodio Vlado Krušić).

Predstava je nastala pod umjetničko-pedagoškim vodstvom Vlade Krušića. U autorsko timu su: snimanje glazbe i efekata Siniša Medved, tonsko vodstvo Zlatko Milec, svjetlo Marijan Štrlek, kostimi Fundus Kazališta i kućna garderoba, rekvizita Vedran Dervenkar, pomoć oko frizura i naglavnih dodataka Danijela Pintarić i Mladen Jerneić, pomoć u izradi rekvizite Siniša Keretić i dečki iz scenske tehnike.
Ja nisam kukac!Ja nisam kukac!
U predstavi nastupaju Mateja Dugandžić (Lutalica), Karlo Bernik (Otakar, leptir; Parazit; Diktator bijelih mrava), Anamarija Brđanović (Clythia, leptirica; Treća balegarka; Inženjer 1), Lucija Spevan (Cvrčkica; Mrav), Mateo Makšan (Viktor, leptir; Cvrčak; Izumitelj), Nera Meliš (Iris, leptirica; Mrav), Andreja Cahun (Mlada balegarka; Mrav), Fani Solomun (Stara balegarka; Inženjer 2), Magdalena Hrženjak (Novinarka; Mrav), Snježana Bužanić (Pedantica, prirodoslovka; Gusjeničarka), Jurica Marčec, k. g. (Feliks, leptir; Vođa crnih mrava),

Održani DANI SUVREMENOG PLESA U VARAŽDINU - PERFORM-D-ANCE - 2012.

Pojedi me!Ispod sklopljenih očiju

Umjetnička organizacija VRUM, na čelu s voditeljicom Sanjom Tropp Frühwald, 2009. godine krenula je s višeslojnim projektom upoznavanja varaždinske publike sa suvremenim plesom. Dani suvremenog plesa u Varaždinu saživjeli su prije dvije godine kao dio pilot projekta Perform-D-ancea koji je želio nastaviti tradiciju tada osmogodišnjeg festivala Dana hrvatskog performansa, ali u svojoj proširenoj verziji. Stavljajući pod jedan kišobran dvije umjetnosti, performans i suvremeni ples, namjera ogranizatora Ivana Meseka iz Galerijskog centra Varaždin i Sanje Tropp Frühwald je komunicirati sa što mnogobrojnijom publikom, istražiti inovativne perspektive suvremenih izvedbenih umjetnosti te podržati umjetnike koji žive i rade u regiji.

Također, umjetnička organizacija VRUM želi je doprinijeti decentralizaciji suvremene plesne umjetnosti u Hrvatskoj koja je do sad gotovo isključivo bila vezana uz Zagreb. Od 2011. godine, Dani hrvatskog performansa i Dani suvremenog plesa egzistiraju zasebno, u različitim terminima, ali i dalje konceptualno povezani pod imenom Perform-D-ance. Selektirani program Dana suvremenog plesa u svojoj različitosti komunicira raznovrsnost kvalitete unutar same grane plesne umjetnosti i tematski propituje trenutnu poziciju nezavisne kulture u regiji. Obraćamo se mladim ljudima urbanog stila života, studentima željnim širenju vidika, ali će program naići na poklonike i u klasičnoj kazališnoj publici, kao i publici srednje i starije generacije kojoj nedostaje raznovrsnijih kulturnih događanja. Također, od 2011. godine uvođenjem dječjih predstava u program obraćamo se i najmlađoj plesno-kazališnoj publici. Tendencija Dana suvremenog plesa je otvaranje novih dijaloških i partnerskih formi, te pokretanje kako produkcijske platfrome, tako i istraživačkog laboratorija u gradu Varaždinu u budućnosti.

Pogledajte program lipanjskih Dana suvremenog plesa u Varaždinu - Perform-D-ance - Privremene plesne zone 2012.