Varaždinski HNK na 1. Festivalu lutkarskih kazališta Osor

Plakat  1. FLOS-a – Festivala lutkarskih kazališta OsorOd 3. do 5. srpnja u slikovitom gradiću Osoru na otoku Cresu održat će se 1. FLOS – Festival lutkarskih kazališta Osor. Tijekom tri dana posjetitelji će u Osoru, ali i u Malom i Velom Lošinju moći vidjeti dvije profesionalne lutkarske predstave Bratac Jaglenac i sestrica Rutvica Ivane Brlić Mažuranić u režiji Dubravka Torjanca nastala u koprodukciji HNK u Varaždinu i Umjetničke akademije Osijek i A tko si ti? nastalu prema motivima priče Neposlušno mače I. Bjeliševa u režiji Romana Bogdana i produkciji Kazališne družine Pinklec iz Čakovca.

Na FLOS-u će se održati i lutkarska radionica Marioneta - ideja, konstrukcija, animacija koja se temelji na kazališnim i pedagoškim zamislima .njemačkog lutkara prof. Albrechta Rosera koji je, smatrajući da je tehnologija nerazdruživa od interpretacije, uobličio konstrukcijska i animacijska načela kao niz praktičnih postupaka koji lutki omogućuju da bude kompleksni i zaokruženi kazališni instrument, a lutkaru lako i brzo ovladavanje lutkom.

Prvi Festival lutkarskih kazališta Osor organiziraju Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu Rotari klub Lošinj, Rotary klub Varaždin 1181, Mjesni odbor Osor, Udruga Sveti Gaudijencije i Adria Oil. Program i više informacija potražite ovdje.