Kazališni studio mladih na Špancirfestu: Na putu u Zoo & Riba duginih boja

Kazališni studio mladihŠpancirfestKazališni studio mladih predstavio je svoju produkciju na Špancirfestu. Predstavile su se skupine A4 i A1 pod vodstvom Ane Krčar-Velimirović.
ponedjeljak 24. i utorak 25.  kolovoza s početkom u 19,00 sati u Vindilandu na programu su bile predstave Na putu u Zoo & Riba duginih boja.
Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu otvorilo je Kazališni studio mladih za osnovnoškolce, srednjoškolce i studente u jesen 2008. godine.

Povratak ratnika Ljubomira Kerekeša na Špancirfestu

U nedjelju, 23. kolovoza u okviru Špancirfesta u dvorištu Županijske palače s početkom u 21,00 sat izvedena je predstava Ljubomira Kerekeša Povratak ratnika u režiji samog autora. U predstavi nastupaju Matija Prskalo, Sunčana Zelenika, Marija Krpan i Ljubomir Kerekeš.

Predstava je dosad izvedena više od 175 puta.
Godine 1998. osvojila je Nagradu Satir (danas Fabijan Šovagović) za najbolju mušku ulogu na Festivalu glumaca u Vinkovcima, Nagrada grada Vukovara na istom Festivalu za ajbolju glumicu Matiji Prskalo, a 1999. na Festivalu slovenske komedije u Celju predstava je proglašena najboljom komedijom Festivala.